Na een jaar lang hard gewerkt te hebben is het tijd voor de zomervakantie. Hoewel veel mensen richting Spanje, Turkije of Portugal naar de zon reizen, zijn er ook veel Nederlanders die daar niet op zitten te wachten. In deze gebieden is het namelijk heel erg warm in de zomer en voor veel mensen zelfs te warm. Gelukkig zijn er ook genoeg opties voor mensen die een koele zomervakantie zoeken. Deze vakanties hoeven niet direct naar Antarctica te gaan, maar er zijn voldoende plaatsen waar het niet snikheet is in de zomer. Lees in deze blog de leukste locatie locaties voor een koele zomervakantie.

IJsland

IJsland is een prachtig eiland tussen Europa en Amerika in. Wat dit eiland zo speciaal maakt is dat het precies op de grens ligt tussen twee tektonische platen. Hierdoor zijn er natuurverschijnselen te vinden in IJsland die bijna nergens anders te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de vele geisers met warm water of het noorderlicht. Het noorderlicht zal je niet gaan zien in de zomer, maar je kunt wel genieten van de prachtige natuur die dit land te bieden heeft.

Zwitserland

Hoewel het in Zwitserland best warm kan worden, is dat niet te vergelijken met de Spaanse kust. Zwitserland ligt middenin de Alpen, door de grote hoogte van het land is het er veel koeler dan in lagergelegen gebieden. Hoe hoger je namelijk zit, des te koeler het wordt. Er zijn zelfs bergen in Zwitserland waar nog sneeuw is te vinden tijdens de zomer. Hoewel Zwitserland wat duurder is dan andere landen krijg je er ook prachtige uitzichten voor terug. Het land is heel schoon en super veilig, je kunt dus gerust genieten terwijl je door de Zwitserse Alpen loopt.

Canada

Canada ligt boven de Verenigde Staten in Noord-Amerika. Hoewel dit land wat verder vliegen is, heeft het wel enorm veel te bieden. Canada is namelijk één van de grootste landen ter wereld. Doordat het zo groot is, is er ook enorm veel om te zien. Bij het kiezen van een vakantie naar Canada zal ik een keuze maken tussen de oostkust of de westkust, het land is namelijk te groot om in één zomervakantie te zien.

Chili en Argentinië

Veel mensen staan hier niet vaak bij stil, maar als het in het noordelijke halfrond zomer is, is het op het zuidelijke halfrond winter. Tijdens onze zomervakantie is het dus helemaal niet zo heet in Chile en Argentinië, de ideale reisperiode als je niet zo goed tegen de hitte kunt!

Categories: NieuwsReizen