Laatst gebeurde er iets vervelends. Hoewel het een beetje een eerste wereldprobleem is, had ik er wel last van. Er was een vriendin bij me op bezoek. Per ongeluk liep ze tegen de tv aan die op een kastje stond. Je raadt het al: de tv viel van het kastje af en was kapot. Gelukkig was de vriendin verzekerd en is alles netjes opgelost maar het zette me toch aan het denken. Zou ik mijn televisie niet op een ‘veiligere’ manier in de woonkamer kunnen zetten? Op die manier kwam ik op een goede oplossing: de tv beugel.

TV beugel

Soms kijk je onbewust (of stiekem bewust) wel eens naar binnen bij andere mensen. De laatste tijd zie ik steeds vaker dat mensen de televisie aan de muur hebben hangen. Ik had er zelf eigenlijk verder nooit bij nagedacht. Die van mij stond immers altijd op een kastje. Nu lijkt het wel of ik bij iedereen de televisie aan de muur zie hangen. Ik heb meteen online maar even een kijkje genomen en ik moet zeggen dat er enorm veel keuze is. Je moet wel goed kijken of je de goede maat hebt voor je televisie en of de beugel ook het gewicht van je televisie kan dragen. Zeker nu televisies steeds groter worden.

Interieur

Hoewel ik er dus eerder nooit aandacht aan besteedde, moet ik zeggen dat ik het veel mooier vind staan in mijn woonkamer. Het is meer een soort schilderij geworden aan de muur. Op het kastje waar eerst mijn televisie stond, heb ik nu een aantal leuke plantjes en een fotolijstje gezet.
Ook neemt het minder ruimte in en staat het niet meer zo prominent in de kamer.

Montage

De tv beugels die ik heb gezien zijn vrij gemakkelijk zelf te monteren als je een beetje handig bent. Eigenlijk is het niet noodzakelijk het te laten monteren als je iemand kent die een boor, een waterpas en een schroevendraaier heeft. Mocht dit niet zo zijn, kun je het natuurlijk altijd laten doen door iemand anders. Het is namelijk wel belangrijk dat hij recht hangt. Want als de beugel niet recht hangt, is het gemakkelijk te bedenken dat je televisie dan ook automatisch niet recht hangt. Ik heb in ieder geval geen zin om naar een scheve televisie te gaan zitten kijken.

Het risico dat iemand per ongeluk mijn televisie van het kastje stoot, loop ik in ieder geval niet meer en het staat een stuk mooier.

Categories: Nieuws