Helaas is mijn goede oude laptop onlangs stuk gegaan. Ik had een oudere en wat goedkopere versie aangeschaft voor na de studie, want ik verwachtte dat ik hem toch alleen maar zou gebruiken voor Social Media en mail. Maar toen bleek op mijn nieuwe baan dat ik mijn laptop zelf moest meenemen en gebruiken, en ik merkte al in de eerste week dat mijn goeie oude vriend het slecht trok. De laptop werd heet, begon te loeien en het duurde steeds langer om hem op te starten. Wij hebben best wat slimme IT collega's hier op kantoor, en die hebben even naar de laptop gekeken. Zij hebben mij uitgelegd dat voor het werk dat ik hier doe, ik veel programma's nodig heb zoals Photoshop, Adobe en de complete Windows attributen. Dit kostte mijn laptop veel energie en geheugen, en nou ben ik zelf ook niet de handigste met de 'cloud' en de laptop goed beveiligen en schoonhouden. Ze vergeleken het met een game PC; een computer die is gemaakt om snelle, uitgebreide spellen te spelen en deze op te slaan. Deze gebruik je ook niet alleen om op Facebook te zitten. Je moet weten wat je aanschaft, waar je je computer voor gaat gebruiken. Ze raadden mij aan deze laptop lekker voor thuis te houden, en als het mogelijk was een laptop te lenen van werk.

Lenen.

Het lenen van een laptop was vrij snel gedaan. Ik heb de situatie uitgelegd aan mijn werkgever, die mij vertelde dat er achter in de stellingkast nog wel een oude laptop was die ik mocht gebruiken. Hij vertelde het zo nonchalant dat ik me zorgen maakte over de kwaliteit van de computer. Misschien was het wel zo'n oude iMac, zon vierkant geval zoals vroeger wel eens op kantoor stond. Iedereen werkte hier op glanzende zilveren laptopjes ter grootte van een foto-album, en dan zou ik flink uit de toon vallen.
Toen ik achterin de kast een doos vond met een vrij nieuw uitziende laptop erin, was ik verbaasd. Het was een glanzende zilveren lichtgewicht laptop, die er niet alleen mooi uitzag, maar ook nog eens mega snel werkte. De laptop moest ik zelf instellen (en ik weet niet of dat compleet is gelukt) en de oplader die erbij zit doet het alleen als je hem in een bepaalde hoek vouwt, maar toch ben ik er erg blij mee.
De laptop had vrijwel alle programma's al erop staan, en ik kon aan de slag. Zo zie je maar weer dat je je computer moet kopen voor waar hij is bedoelt. Ga je werken, nemen een snelle lichtgewicht laptop. Ga je gamen, neem een sterke stabiele PC die veel aankan. Les geleerd.

 

Categories: Nieuws