Een feest geven kan een heel gedoe zijn. Je moet namelijk een locatie regelen, muziek regelen, en natuurlijk drankjes voor iedereen. Je stelt jezelf vragen als: hoeveel mensen kan ik en wil ik uitnodigen? Wat voor sfeer moet m’n feest hebben? In deze blog beantwoord ik al je prangende vragen over het geven van een feestje. Ik stel een stappenplan op om je handvatten te geven voor het allerbeste feest van je omgeving. Denk aan locatie, de feest DJ, en de drankjes. Lees hieronder meer.

Waar ga je je feest geven?

Er zijn een aantal zaken om op te letten bij het kijken naar de locatie voor je feest. Het eerste punt is hoeveel mensen je wil uitnodigen. De ruimte moet natuurlijk passen bij het aantal mensen dat genodigd is en het aantal mensen dat je daadwerkelijk verwacht (hier kan ook vaak een verschil in zitten). Het tweede punt is de bereikbaarheid van de locatie, ook heel belangrijk. Wil je iedereen laten reizen? Zorg dan ook voor overnachtingen in de buurt. Als derde punt let je goed op de faciliteiten van de locatie zelf, zoals of er genoeg WC’s zijn en of er een garderobe is. Iedereen zal je voor deze dingen dankbaar zijn.

Feest DJ

Nu je je locatie geregeld hebt, moet je gaan denken aan de muziek. De beste oplossing hier is een feest DJ inhuren. Een feest DJ kan de muziek draaien die jij zelf wil horen, maar zorg wel dat je dat goed van tevoren aangeeft. Ook moet je je afvragen of je wil toelaten dat de feest DJ verzoeknummers aanneemt. Het kan namelijk knap vervelend worden als iedereen constant bij de feest DJ staat om verzoeknummers aan te vragen. Een goede feest DJ draait de nummers soepel aan elkaar en laat nummers lang genoeg draaien. Neem je een feest DJ, dan heb je ook het gedoe niet meer van zelf de muziek hoeven regelen. Daarnaast hoeft een feest DJ helemaal niet zo duur te zijn. Je vindt al een feest DJ voor 500 euro of zelfs nog minder.

De versnaperingen

Als laatste moet je gaan denken aan wat iedereen wil drinken en eventueel eten. Je kunt bijvoorbeeld een catering regelen met borrelhapjes, of je neemt zelf borrelhapjes mee. Ook de drankjes kun je zelf inslaan of je besteedt het uit aan een barservice. Probeer van tevoren in te schatten hoeveel men zou kunnen gaan drinken en eten en speel daarop in. Zo geef je altijd een topfeest!

Categories: Nieuws