Je wil een smoking huren maar je weet vast niet wanneer je zo een pak mag aantrekken. Ik zal daarom je kort uitleggen wat een smoking is en wanneer je zo een mooi pak mag dragen. Daarna vertel ik je tips over hoe je de perfecte maat kan kiezen voor je smoking. Ten slotte vertel ik je hoe je een smoking het beste kan behandelen voor en na dat je het gaat dragen of gedragen hebt en waar je mee rekening moet houden. Ik verklap alvast dat een smoking op veel gelegenheden gedragen mag worden. Gala’s, feesten, bruiloften, zakelijke aangelegenheden, openingen, kerst gelegenheden, diners. Ook ‘Black Tie’ feesten zijn gemaakt om een smoking te dragen. Dus als je binnenkort een van de bovengenoemde gelegenheden hebt kun je een smoking huren.

De perfecte smoking maat

Als je een smoking gaat huren moet je erop letten dat het verhuurbedrijf het volledige pak levert. Het moet namelijk niet zo zijn dat je het bij passelijke vlinderdasje zelf moet aanschaffen of iets dergelijks. Vaak is het wel noodzakelijk om zelf bijpassende schoenen te regelen. Let erop dat de jas van een smoking de vorm van een sjaalkraag bezit. Daarnaast zijn de meeste smokings zwart van kleur. Voordelen van huren zijn dat je zelf geen dure smoking hoeft aan te schaffen. Het is namelijk een flinke investering voor een pak dat je waarschijnlijk één of twee keer per jaar gaat dragen. Dus huren is een goede optie.

Behandel je smoking met care

Om een smoking je perfect te laten staan is het handig om goed voor je smoking te zorgen. Die kan je het beste doen door je smoking in een ademende kostuum zak te plaatsen als je hem niet draagt. Daarnaast is het gebruik van chemisch stomen niet toegestaan. Deze zorgt namelijk voor afbreuk van je pak en zorgt ervoor dat je pak van slechtere kwaliteit wordt. Houd rekening met de borg die je betaald aan de verhuurder. Deze krijg je alleen terug als je de smoking heel en zonder schade inlevert. Zorg er dus voor dat je met smoking zorgvuldig omgaat.

Een smoking kan dus op veel gelegenheden gedragen worden. Het bestaat uit een jas, vest, pantalon, manchetknopen en een vlinderdas. Verder kan je een smoking netjes houden door hem in een ademend kostuumzak te plaatsen wanneer deze niet gedragen wordt.

Heb jij nog tips of leuke verhalen over het dragen van een smoking? Laat het mij weten via het contactformulier. Ik vind het leuk om jullie verhalen te lezen.

Categories: Nieuws