De videogame Fortnite is niet meer weg te denken uit de huidige game-wereld. De makers van de game weten hier goed op in te spelen door het spelletje ook aan te bieden op mobiele apparaten. Hoe leuk is het dat je Fortnite kunt spelen op je mobiel! Als je een saaie treinreis hebt of je hebt even een pauze op werk, is het ideaal om dit te spelen. Let wel dat Fortnite niet meer aangeboden wordt via Google Play of de Apple Store. Je moet nu echt naar de website van Epic Games navigeren om het daar te downloaden. Ben jij nieuwsgierig of je telefoon wel Fortnite aan kan? Je leest de specificaties hier.

Je RAM-geheugen

Het allerbelangrijkste voor het spelen van spelletjes op je telefoon is de kwaliteit en hoeveelheid van je RAM-geheugen. Je RAM-geheugen betekent hoeveel processen je telefoon tegelijkertijd aan kan. Nu zeggen ze dat je voor het spelen van Fortnite op je telefoon 3GB of meer nodig hebt. Het soort RAM dat het is maakt niet zo veel uit. Dat is niet zo veel. De allernieuwste telefoons hebben nu namelijk zelfs 8GB RAM. Je kunt dus wat betreft RAM met een oudere telefoon heel makkelijk nog Fortnite spelen.

Andere specificaties

Wat verder nog belangrijk is voor het kunnen spelen van Fortnite op je telefoon, is welk systeem je hebt. Een Android moet minstens 64-bit 5.0 Lollipop of hoger zijn. Dat klinkt heel eng, maar de nieuwste telefoons hebben inmiddels Android Pie, wat ook weer veel hoger ligt. Ook je videokaartje is belangrijk bij Android. Echter als je telefoon minstens het bovenste systeem bevat hoef je je over de videokaart geen zorgen te maken. Wat betreft Apple is iOS11 het minimum dat je nodig hebt om het te draaien.

Soorten telefoons

Is het bovenstaande maar een hoop jargon? Dan maken we het hier makkelijker door wat telefoons te noemen. Wat betreft Android zal een Samsung S6 of A6 of hoger het goed doen. De iets nieuwere Huawei doen het ook goed, zoals de Mate. Wat betreft iOS zit je goed met alles van 6S/SE en boven. Ben je op zoek naar een abonnement van goedkopere telefoons die nog Fortnite kunnen draaien? Neem dan een kijkje bij hollandsnieuwe abonnementen. Hollandsnieuwe biedt iets oudere telefoons aan met een goedkoop abonnement. Ook jij kunt op een goedkope manier Fortnite op je telefoon spelen! Je hebt niet het allernieuwste toestel nodig om plezier te hebben.

Categories: Nieuws