Een nieuwe badkamer! Dát is een fijn vooruitzicht! Zeker wanneer je de badkamer gaat verplaatsen of vergroten lijken de mogelijkheden ineens enorm. En dat zijn ze ook. Want wat denk je van een prachtig vrijstaand bad? En een ruime inloopdouche? Vooral zo’n vrijstaand bad geeft een enorm gevoel van luxe. Net alsof je altijd op vakantie bent. En geloof mij, de meeste luxe hotelkamers hebben niet eens een vrijstaand bad! Je kiest natuurlijk pas voor zo’n prachtig vrijstaand bad wanneer je aan wat voorwaarden hebt voldaan. Hier komen ze.

Wanneer plaats je een vrijstaand bad?

Als je nooit in bad gaat, maar altijd lekker onder de douche stapt, dan is een vrijstaand bad waarschijnlijk niet aan jou besteed. Je zal er dan in het begin misschien gebruik van maken, maar na verloop van tijd wordt het gewoon een hele dure bewaarplaats voor handdoeken en was die nog gestreken moet worden. Heb je echter nog nooit een bad gehad, maar is het altijd je droom geweest, dan is zo’n bad echt iets voor jou. Plaats er een rekje bij voor de tijdschriften en zorg dat de WiFi ook tot in de badkamer reikt. Je badavonturen kunnen beginnen!

Een vrijstaand bad in een kleine badkamer

Natuurlijk kun je ook in een kleine badkamer een vrijstaand bad plaatsen. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Vind je het niet erg om toch een soort douche constructie in bad te maken? Dan is er niks aan de hand. Over het algemeen is een regulier bad wel praktischer in de kleinere badkamer, maar de keuze blijft natuurlijk aan jou. Wat je wel kunt doen bij gebrek aan ruimte is een prachtig bad in je slaapkamer plaatsen. Dat zie je steeds meer. Je kunt dan zó vanuit bad je bed in. Wat zal jij lekker slapen!

Een vrijstaand bad is mooi én praktisch

Zo’n vrijstaand bad is een kunstwerk an sich. De lijnen, het model, de kranen… Allemaal even prachtig. Maar wist je dat een bad dat vrij in de ruimte staat ook nog eens heel praktisch is? Je hebt niets te maken met lelijke kitranden die niet mooi aansluiten op de tegels. En lekkage achter het bad. Je kinderen kun je van alle hoeken in de badkamer goed in de gaten houden en zelfs je huisdieren zullen graag in dit bad gaan. Hou er alleen rekening mee dat er geen muur is om ze tegen te houden.

Categories: Nieuws