Op tijd komen is niet altijd even makkelijk, al helemaal nu de dagen weer korter worden en het dus ook nog pik donker is op de vroege ochtend. Hoe zorg je nou eigenlijk dat je ook op dit soort dagen snel en fris de deur uit kan? Wij hebben een aantal handige en leuke tips op een rijtje gezet die jou gegarandeerd zullen helpen om weer op tijd je bed uit te komen. Dus bespaar je zelf een preek van je baas en een hoop stress natuurlijk en lees snel verder!

Cafeïne kickstart

Natuurlijk is iedereen wel bekend met de wonderen die koffie kan verrichten op een vroege ochtend. Maar al helemaal op een koude winterochtend is de tocht naar het koffiezetapparaat geen pretje. Meteen je lekker warme bed uit moeten om vervolgens in een koude keuken koffie te zetten, dat kan natuurlijk prettiger. Zet daarom je koffiezetapparaat eens op je nachtkastje en zorg dat je hem ready to go hebt. Zo kan je bij het wakker worden meteen een kopje koffie vanuit bed zetten. Zo kan je even rustig opstarten terwijl je nog lekker behaaglijk in je bed ligt.

Bereid je voor

Als je altijd maar aan het haasten bent in de ochtend kan het enorm helpen om sommige taken alvast de avond van te voren te doen. Zorg bijvoorbeeld al dat je lunch en ontbijt alvast maakt. Zo hoef je in de ochtend alleen maar je bammetjes uit de koelkast te halen. Zo heb je meer tijd om lekker wakker te worden in alle rust. Ook is het ontzettend handig om alvast je outfit voor de dag klaar te leggen. Zo hoef je niet nog een kwartier voor de spiegel staan te panieken omdat je niks hebt om aan te doen! Je springt vanuit de douche zo in je bjorn borg boxers en je pak, ready to go!

Check het verkeer

Niks is natuurlijk zo irritant als een ochtend die soepel en relaxed verloopt maar eindigt in een file. Check daarom elke ochtend eventjes hoe je het beste naar je werk kan rijden. We hebben natuurlijk niet al dit werk gedaan om alsnog gestresseerd op werk aan te komen. Gelukkig zijn er naast het nieuws ook nog een hoop handige site’s en app’s waar je de actuele verkeersinformatie kan checken. Stippel ook voor je zelf een noodroute uit, zodat je altijd weet wat je moet doen wanneer de snelweg weer eens volstaat.  

Categories: Nieuws