Daar sta je dan op het vliegveld, wachtend op een taxi met je reistas op wielen in je hand. Je slaakt een diepe zucht, want je komt net terug van een leuke, lange vakantie maar je moet morgen alweer aan het werk. Daar heb je natuurlijk helemaal nog geen zin in, of wel? Want werk hoeft toch niet per se stom te zijn?

Je leeft om te werken

Hoe je het ook wendt of keert, we kunnen er nu eenmaal niet omheen, iedereen moet werken. Je moet toch op een of andere manier je boterham verdienen, en je huis is ook niet bepaald goedkoop. We moeten onszelf en ons gezin onderhouden, dat is logisch. Je gaat naar school om een vak te leren zodat je kan gaan werken. Werk hoort bij het leven, je zit er aan vast totdat je met pensioen gaat (en heel misschien totdat je de loterij wint, maar ja, die kans is klein). Dus waarom hebben we er allemaal zo’n hekel aan? Iedereen heeft zo toch z’n eigen interesses, waarom maak je daar geen werk van?
Reistas op wielen

Je verspilt je tijd

Als jij de rest van je leven een baan gaat doen die je eigenlijk verschrikkelijk vindt, dan is dat toch hartstikke zonde van je tijd? Er is tegenwoordig overal wel een opleiding voor, en je zit vaak toch echt 40 uur per week vast aan je baan. Misschien heb je wel voor iets geleerd waarvan je zeker bent dat je daar een baan in kan vinden, zelfs al is dat eigenlijk helemaal niet leuk. Maar waarom doen we dat? Vind je het nou echt leuker om ongelukkig te zijn op je werk alleen maar zodat je dat extra spelletje kan kopen? Zou je niet veel liever ietsje minder verdienen maar wel met een lach naar je werk toe gaan? Dat is toch veel logischer.

Jouw geluk is belangrijk

Natuurlijk zullen we het altijd wel jammer vinden om weer weg te moeten van onze vakantiebestemming. Om onze koffers weer in te pakken en terug naar huis te gaan, maar dat is ook helemaal niet erg. Dat betekent dat je een leuke tijd hebt gehad. Maar wat wel erg is, is als we de rest van ons leven beschouwen als een periode die we maar even door moeten komen totdat de volgende vakantie weer begint. Het leven is te kort om zo ongelukkig te zijn, werk, maar doe iets wat je leuk vindt, niet wat verdient. Want uiteindelijk is geluk belangrijker dan geld.

Categories: Reizen