Veel mensen denken bij een vakantie Duitsland dat ze wel wat meer exotisch willen. Duitsland zou dan teveel op Nederland lijken. Maar weet je eigenlijk wel hoe groot Duitsland is? Duitsland is bijna 9 keer (!) groter dan Nederland. Je kunt hier iedere dag weer een ander landschap ontdekken. Je kijkt tijdens je vakantie Duitsland je ogen uit. Wil je wel eens naar het buitenland, maar zie je op tegen het praten in een andere taal? Dan kun je dicht bij de Duits-Nederlandse grens blijven. In de grensgebieden wordt, over het algemeen, ook Nederlands gesproken. Voel je je wat avontuurlijker? Dan ga je meer richting voormalig Oost Duitsland!

Een vakantie Duitsland is erg populair onder Nederlanders

Net als een vakantie in Nederland erg populair is onder Duitsers. Dat is wel te verklaren. Tijdens je vakantie Duitsland kun je, over het algemeen, dezelfde etenswaren kopen als je in Nederland altijd deed. Het land is uitgestrekt en de mensen zijn zeer vriendelijk. Je kunt er zowel een fijne strandvakantie als een mooie stedentrip maken. Je kijkt hoe dan ook je ogen uit tijdens je vakantie Duitsland. Natuurlijk heeft het land te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog, dat zie je aan de compleet nieuwe wijken, maar er is toch nog veel historie bewaard gebleven.

Pas een stedentrip in in je vakantie

Ga je naar een fijn hotel tijdens je vakantie Duitsland? Dan is het eigenlijk zonde om alleen dat ene hotel maar te bekijken. Zorg ervoor dat je echt wat ziet van dit schitterende land en dat je je onder de mensen begeeft. De Duitsers zijn, over het algemeen, erg vriendelijk en zullen je graag te woord staan en vertellen over hun woonplaats. Natuurlijk zijn de Duitse Alpen schitterend, maar je leert een land pas echt kennen wanneer je ook tijd doorbrengt in een van de steden. En die zijn er genoeg in Duitsland!

Overleg over coronamaatregelen

Het is momenteel niet heel gemakkelijk om onbezorgd te gaan reizen. Je kunt niet zomaar even op pad gaan en inchecken in een willekeurig hotel. Het is altijd verstandig om de coronamaatregelen in het oog te houden. Dit kun je doen door je te laten informeren via de websites van de Nederlandse overheid, maar je kunt ook bellen met het hotel van jouw keuze en vragen hoe het tegenwoordig werkt in Duitsland. De maatregelen staan niet vast, deze kunnen aangescherpt worden of juist verlicht. Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent!

Categories: Reizen